top of page
logo-hoeve-montigny-plain.png
varen-vissen.png

Al onze vakantiegasten kunnen gratis gebruik maken van onze roeiboot, ontspannen genieten op het water tijdens mooie vaartocht. Er zijn drie elektrische boten (fluisterboten) te huur, met mooie routes door de schilderachtige dorpjes Dwarsgracht en Giethoorn (€10,00 en €15,00 per uur).

 

Voor de boerderij ligt het kanaal Steenwijk-Beukers. Hier kan naar hartenlust gevist worden. Uw visstek biedt uitzicht op het mooie natuurgebied.

koeien.png

U krijgt altijd een goede uitleg over het wel een wee over ons veehouderij bedrijf. Dagelijks wordt er twee maal gemolken.

 

U kunt een kijkje nemen in de melkstal. De tijden zijn ongeveer van 7.00 tot 8.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur. De dieren mogen niet gevoerd worden als de boer niet aanwezig is.

fietsen-wandelen.png

Op de boerderij is de mogelijkheid tot het huren van fietsen. In de directe omgeving zijn prachtige fietspaden aangelegd, waarop u al fietsend kunt genieten van de natuur.

 

Fietsroutes worden door ons gratis verstrekt. Om te wandelen biedt de Turfstekersroute een uitstekende mogelijkheid om het gebied te ontdekken. Hierover vindt u meer in de tekst hieronder.

De Turfstekersroute bestaat uit verschillende routes. Zo is er een fiets-, wandel- en een vaarroute door de mooie natuurgebieden de Wieden en de Weerribben in de Kop van Overijsel. Hoeve Montigny is startpunt van de routes. De fiets- en wandelroute zijn arrangementen, inclusief overnachtingen in Giethoorn (Hoeve Montigny).

 

De vaarroute is ook zonder overnachting mogelijk. De routes voeren u langs verschillende werkers in de omgeving, met als doel u het ambachtelijk leven van vroeger en nu te laten zien en beleven. Het centrale thema in de routes is de turfsteker. U begeeft zich over de zelfde (vaar)wegen als de turfstekers. Op zeer verrassende manieren komt u tijdens de route in aanraking met de turfsteker en zijn omgeving.

 

Toegankelijk voor iedereen (incl. rolstoelgebruikers)

 

Bezoekerscentrum De Weerribben in Ossenzijl (Staatsbosbeheer) is ook rolstoeltoegankelijk.De excursieboot van Staatsbosbeheer beschikt over een rolstoellift, waardoor ook elektrische rolstoelen aan boord kunnen.Geef bij reserveren door dat er een (elektrische) rolstoel mee aan boord gaat. Om te reserveren kunt u bellen met: tel. 0561-477272.

 

Bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster (Natuurmonumenten) is een korte wandeling over een vlonderpad, het zintuigenpad, mogelijk. Voor de boerderij ligt het kanaal Steenwijk-Beukers. Hier kan naar hartenlust gevistworden. Uw visstek biedt uitzicht op het mooie natuurgebied.

bottom of page