Previous Next

Activiteiten


 

Varen en vissen
Al onze vakantiegasten kunnen gratis gebruik maken van onze roeiboot, ontspannen genieten op het water tijdens mooie vaartocht. 
Er zijn drie elektrische boten (fluisterboten) te huur, met mooie routes door de schilderachtige dorpjes Dwarsgracht en Giethoorn (€10,00 en €15,00 per uur).
Voor de boerderij ligt het kanaal Steenwijk-Beukers. Hier kan naar hartenlust gevist worden. Uw visstek biedt uitzicht op het mooie natuurgebied.

 

 

Klompjesgolf 

Klompjesgolf is een variatie op het reguliere golfspel waarbij een klompjesgolfbaan met 10 holes in zo min mogelijk slagen moet worden afgelegd. Het aantal klompjesgolfbanen groeit gestaag. Bij deze activiteit loopt u lekker in de natuur en door weilanden samen met vrienden, familie of collega's. Voor klompjesgolf is geen diploma vereist. Iedereen kan het spelen ongeacht leeftijd of sportieve aanleg. De kosten zijn €5,- inclusief een drankje. Eventueel uit te breiden met een barbecue (€10,- of €12,- per persoon).

 

Hoe speelt u klompjesgolf?

Op de baan spelen twee groepen tegen elkaar van max. 5 personen per groep.
Groep 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens groep 2. De bal die dan het verst van de put verwijderd is, is vervolgens aan slag. De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt. De twee groepen lopen zo gezamenlijk de holes, gedurende de hele duur van het spel. Binnen een groep slaat men om de beurt.

 

Een hole is gemaakt als de bal in de emmer is geslagen. Vervolgens haalt u de bal uit de emmer en legt hem 4 meter in de richting van de volgende hole en begint weer te slaan. Zo loopt u de hele baan. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de groepsleden ingevuld. Bij de nummers 1 t/m 10 worden het aantal slagen bijgehouden, per hole, door middel van turven. De groep met het minste aantal slagen heeft gewonnen.

 

Een klompjesgolfbaan bestaat uit 10 holes met een lengte van gemiddeld meer dan 200 meter per hole.

Een hole bestaat uit een afslagpunt en het eindpunt, 'de put', een emmer ingegraven met een genummerde vlag erbij.

De put is het begin voor de volgende hole. De oppervlakte van de klompjesgolfbaan is zeker 8 ha. of meer.

 

Educatie

U krijgt altijd een goede uitleg over het wel een wee over ons veehouderij bedrijf.

Dagelijks wordt er twee maal gemolken. U kunt een kijkje nemen in de melkstal.

De tijden zijn ongeveer van 7.00 tot 8.00 uur en van 17.30 tot 19.00 uur.

De dieren mogen niet gevoerd worden als de boer niet aanwezig is.

 

Orchideeën Hoeve kortingsbonnen

 

Met een Orchideeën Hoeve kortingsbon bespaar je geld op de entreeprijs. Een bezoek aan Orchideeën Hoeve is leuk, maar in combinatie met geld besparen is het nog leuker. Kijk hieronder voor de beschikbare Orchideeën Hoeve kortingsbonnen. Of ga naar korting Orchideeën Hoeve voor een overzicht van alle Orchideeën Hoeve korting acties.

http://www.uitmetkorting.nl/orchidee%C3%ABn-hoeve/kortingsbon-orchidee%C3%ABn-hoeve/

 

 

 

Fietsen & wandelen

Op de boerderij is de mogelijkheid tot het huren van fietsen. In de directe omgeving zijn prachtige fietspaden aangelegd, waarop u al fietsend kunt genieten van de natuur. Fietsroutes worden door ons gratis verstrekt. Om te wandelen biedt de Turfstekersroute een uitstekende mogelijkheid om het gebied te ontdekken. Hierover vindt u meer in de tekst hieronder.

 

 

De Turfstekersroute

 

De Turfstekersroute bestaat uit verschillende routes. Zo is er een fiets-, wandel- en een vaarroute door de mooie natuurgebieden 'de Wieden en de Weerribben' in de Kop van Overijsel. Hoeve Montigny is startpunt van de routes. De fiets- en wandelroute zijn arrangementen, inclusief overnachtingen in Giethoorn (Hoeve Montigny).

 

De vaarroute is ook zonder overnachting mogelijk. De routes voeren u langs verschillende werkers in de omgeving, met als doel u het ambachtelijk leven van vroeger en nu te laten zien en beleven. Het centrale thema in de routes is de turfsteker. U begeeft zich over de zelfde (vaar)wegen als de turfstekers. Op zeer verrassende manieren komt u tijdens de route in aanraking met de turfsteker en zijn omgeving.

 

 

 

Toegankelijk voor iedereen (rolstoelgebruikers)

 

Bezoekerscentrum De Weerribben in Ossenzijl (Staatsbosbeheer) is ook rolstoeltoegankelijk.

De excursieboot van Staatsbosbeheer beschikt over een rolstoellift, waardoor ook elektrische rolstoelen aan boord kunnen.

Geef bij reserveren door dat er een (elektrische) rolstoel mee aan boord gaat. Om te reserveren kunt u bellen met: tel. 0561-477272.

Bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster (Natuurmonumenten) is een korte wandeling over een vlonderpad, het zintuigenpad, mogelijk.